13 September, 2011

Kuda ide Tihomir Naric


Bogdan Davidović, prijatelj i bivši kolega sadašnjeg načelnika CJB Doboj Tihomira Narića, priznao je da je pokrao Pošte Srpske za 333.000 konvertibilnih maraka. Novac je krao kao šef Odsjeka za ekonomske odnose Radne jedinice Pošte u Doboju.
Koliko mu je načelnik CJB Doboj, Tihomir Narić pomagao – istraga nikada neće utvrditi jer Tihomir Narić je direktor Pošte u Doboju bio samo godinu dana, od 2006. – 2007. godine. Tada se valjda i spajtašio sa Bogdanom Davidovićem pa inspektori za privredni kriminal CJB Doboj nikada nisu pokucali na vrata Pošte. Afera je otkrivena u Banja Luci, kada su u rukovodstvu Pošta uočili da se neki računi ne slažu, a koliko novca je „maznuto“ od sindikalnih para – ni to se ne zna. Jer, Tihomir Narić čuva svoje bivše radne kolege.
Čudno je što Tihomir Narić nije organizovao press konferenciju da javnosti objasni kako se to kralo u Poštama Srpske jer kao bivši radnik tog preduzeća, morao bi da zna čak i načine na koji je to najbolje moguće uraditi. Očito je da mu je kradljivac Bogdan Davidović, kao radni kolega i šef odgovarao. Najčudnovatije je da policajac Narić nije „pročitao“ lopova Davidovića. Kako onda može CJB otkriti druge lopove, u drugim branšama koje nisu ni slične poštanskim.
„Ekspert“ za pošte, „ekspert“ za kriminal, Tihomir Narić je oličenje dodvorničkog duha, neradnik koga država plaća da ne radi. Zbog takvih kao on kriminal će i dalje da cvjeta, a kazne za saobraćajne prekršaje će plaćati nesavjesni vozači. To je jedini način za dokazivanje revnosti policijskih službi. Narićeve prijatelje, bez obzira koliko su ogrezli u kriminal, policija neće dirati. Sve dok je ovakvih kao Tihomir Narić, sve dok nekome ne padne na um: prevršio si Tihomire, ima mnogo sposobnijih i školovanijih policajaca koji nemaju prijatelje poput tvog Davidovića kome si godinu dana šefovao i nisi shvatio da je lopuža koju treba uhapsiti.

No comments: