15 April, 2008

kuda ide pijanac?


Kuda ide dobojsko Udruženje građana “Tolerancijom protiv različitosti” ili skraćeno TOPEER. Tope na engleskom znači: lokati, opijati se, pijančiti, a riječ topeer u engleskom doslovnom prevodu: pijanac.

Lingvisti se od ovog naziva hvataju za glavu i niko nije uspio da odgonetne ovu jezičku začkoljicu punu ironije, apsurda i civilizacijskog podsmijeha.
Kako je moguće da neko tolerantan bude protiv različitosti? Tolerancija po svojoj definiciji podrazumijeva i prihvatanje različitosti ali ne i njenu negaciju.
Elem, prijeratna prevarantkinja Svetlana Šešlija, koja se često predstavlja i kao Snežana Šešlija (pa čak i potpisuje) – odlučila je osnovati Udruženje TOPEER, koje nije ništa drugo do obična prodavnica magle.

Malo je onih iz Doboja i okoline koji se ne sjećaju piramidalne nagradne igre, koverata koje su kružile i naivnim igračima obećavale basnoslovne zarade. Uplaćivali su tadašnje dinare, od kojih je najviše profita imala upravo Svetlana alijas Snežana.
To vrijeme je prošlo, pa je Snežana odlučila osnovati Udruženje.
Na dosadnim sastancima, kojekakvim izmišljenim sajmovima voli se predstavljati kao predsjednica "en-dži-o". To joj valjda bolje zvuči od udruženja.
Pokušavala je sa svojom “en-dži-o” da “liže dupe” stranim dotanorima, opštinskim vlastima, medijima…uglavnom bez uspjeha.
Ponekad i klepi koju donaciju, jer mnogo je naivnih koji nasjednu na priču o “društvenom angažmanu” i sličnim frazama kojima voli da se razbacuje.
Na jednom blogu, o njoj su već pisali. Iskreno žalim što nisam autor tog teksta, mada bih ga rado potpisao. U najkraćem, i tamo je opisana kao prevarantkinja.

Nedavno s njenog telfonskog broja dobih poruku: “Ostavljaš smrdljive tragove.” Naravno, krajnje primitivno, bez interpunkcije, pojašnjenja.

Bio je to odgovor na moju poruku koju sam poslao i koja doslovno glasi:
“Dezinformacije su opasne Snješka… Nije dobro širiti ih!!!
Sent: 18:41:28

Teško da bi svi biseri i gluposti koje čini mogli da se pobroje. Na svečanosti svoje “en-dži-o” je pakovala kamenice u šarene papiriće i dijelila gostima!!
I dan danas pošalje nekog iz TOPEER-a da dođe na sjednice Skupštine opštine Doboj (ponekad se pojavi lično ona), valjda da bolje može da liže dupe opštinarima kako bi ušićarila koju marku donacije.
Gotovo svakodnevno šalje pisma i raznorazne aplikacije na različite adrese, kako bi ušićarila (ona a ne udruženje). Jer, udruženje je ONA.

Koliko je samo naivnih prodefilovalo kroz TOPEER? Kada se sjetim da sam i sam jedan o njih, dođe mi da lajem na mjesec.

Pitam se, ovog tužnog aprila, kuda ide pijanac TOPEER? Koga zajebava žena-prevarant, udovica koja “zaudara” na pravi alkoholizam? Da li je ona oličenje svih Udruženja ili je samo blijeda parodija besmisla.