08 April, 2008

kuda ide ovaj doboj?


Zaista, kuda ide ovaj grad?
Polako se približavaju lokalni izbori na kojima će mo birati odbornike, odnosno načelnika. Neko će možda pomisliti kako je to važan momenat u istoriji ovog grada, da je to prilika za promjene. Čini mi se da se varaju. Niko od dosadašnjih funkcionera na vlasti nije imao ozbiljne namjere da se Doboj razvija, da krene putem razvoja.
Istina, svi su obećavali prosperitet i razvoj, nova radna mjesta i prosperitet. Od toga nije bilo ništa. Zadovoljni u svojim foteljama, njima je interes da Doboj ne napreduje. Zbog toga nema ozbiljnih investicija, zbog toga se ne otvaraju fabrike.
Ako se ne omogući privatnicima da otvaraju fabrike - ovaj grad i njegovi stanovnici - idu u propast.
Još više će mo siromašiti, tonuti i kretati se u pravcu gdje je Rumunija bila prije trideset godina.
Na ovom blogu pokušaću da odgovorim zašto je tako, ko nas gura u bijedu iz koje se teško izvući i ima li nade iz ove, čini se bezizlazne situacije?
Unaprijed se zahvaljujem posjetiocima i molim ih da ne zamjere ako se ponekad "omakne" i pokoja greška.
Ovdje će biti ozbiljnih tekstova, argumentovanih priča, fotografija, komentara.
Ovo nije blog za pražnjenje, niti bijes ožalošćenih nevladinih organizacija ili pojedinaca, kakvih je bilo o Doboju.
Otvaraćemo teme, raspravljati o njima, ponekad i osuditi, neznanje ignorisati, bolesne ambicije sputavati i one koji su željni informacija - informisati.
E, da... Ovdje će biti priča koje iz raznoraznih razloga, pa i ljenosti autora, nisu mogle biti objavljene.
A, ovaj autor je obični novinar koji je prilično ljut zbog raznih ograničenja, sputavanja, tračeva, bijednih medija, bolesnih pojedinaca, promašenih projekata i ko zna čega....